torsdag 28 maj 2009

Nollor och makt

Ibland vill jag att Ela ska veta att hon finns. Då sätter jag mig på golvet bredvid henne och stryker henne över hela kroppen. Hon tycker mycket om det. Jag brukar göra så på mig själv också. På mig själv kommer jag inte åt riktigt överallt, men nästan.

Jag hade inte tänkt rösta i valet till Europaparlamentet. Jag har blundat för allt vad det heter då jag knappast kunde vara mindre intresserad. Kandidaterna är så många och jag kan inte hålla reda på vem som är vem och vad dom står för. Mitt brinnande ointresse gör det än svårare. Dessutom har jag just nu fullt sjå med att hålla ordning på alla gramnegativa stavar, grampositiva kockar, diplokocker, spirocheter, antibiotikum, komplikationer osv osv. Jag skulle inte ha tid att läsa på om kandidaterna även om jag ville. Vem sjutton har det? Jag slängde mitt röstkort i soporna igår.

Men så i morse när jag satt på bussen på väg till en föreläsning, trött och ganska sliten, slog det mig. Jag tänkte på mitt förra år, många av mina tjejkompisars kärleksrelationer, mamma, och bitterfittan jag just läst.

Självklart lägger jag min röst på Gudrun Schyman.

6 kommentarer:

  1. Henne ska jag också rösta på. Läste precis hur man gör om man inte har en förtryckt valsedel. Hejja!

    SvaraRadera
  2. Du är så klok! Det är klart vi ska rösta! Klart vi ska! Det är klart! Att vi ska, alltså. Vi är baske mig framtiden, ta mig tusan!

    SvaraRadera
  3. jag slängde röstlappen samma dag den kom in genom brevinkastet

    SvaraRadera
  4. You go girl! You and Gudrun!

    SvaraRadera
  5. Är inte både Alfrida och Anna för unga för att rösta? ;S Trodde att man var tvungen att vara 18! :O:O:O

    SvaraRadera
  6. vad kul linda, precis igår bestämde jag mig för att göra detsamma, tänkte peppa dig på att fortfarande rösta likadant som mig men nu behövs ju inte det! ditt förra år var ett övervägande argument för mig med. gudrun gör allt bra igen.
    /H

    SvaraRadera