söndag 18 oktober 2009

Ela och extrakilona

Ela väntandes och längtandes med matskålen mellan tassarna. En alldeles för vanlig syn hemma hos mig.



Ela har lagt på hullet. Jag upptäckte det igår. Till min fasa. På min välmenande mammas inrådan ökade jag Elas foderranson i somras. Istället för två deciliter foder om dagen har hon nu under ca fyra månader vräkt i sig tre deciliter. En halv deciliter mer per mål kändes inte alls som hela världen. Jag insåg inte att jag faktiskt ökade hennes matmängd med 50 procent. Vi har inte motionerat 50 procent mer. Min hund har blivit fläskig och tänker sällan på annat än mat. Jag är en usel matte! Min feta hund snarkar högre än någonsin och hon sover hellre än leker. Suck.

Igår kväll när vi var ute och kvällskissade träffade vi en annan cavalier. Fin och smärt givetvis. Vi stannade till för att låta hundarna hälsa lite och jag klämde ur mig en lögn om att Ela är skendräktig och att det är därför hon är lite stor. Ägarna till den andra cavalieren skrattade och påpekade hennes uppblåsta mage. Jag ville sjunka genom jorden. Vi skyndade oss in men Ela hade svårare än någonsin att vagga sig uppför trapporna. Sista biten bar jag henne för att hon snubblade hela tiden. Hon var tung. TUNG. Min nätta lilla vovsing var tung. Herregud, hur har jag kunnat ungå att lägga märke till detta? Min hund har blivit övergödd, ett riktigt fläskberg.

Idag såg en chockad Ela på när jag drog på mig de röda knästrumporna, träningsoverallen och joggingskorna. Det var blött och lerigt ute men ut skulle vi. Jag släpade med mig tjockisen på långpromenad och skuttade och studsade så vi båda var helt slutkörda när vi kom hem. Måtte jag inte bli sjuk igen.


Ela sprang in till köket och körde ner nosen i en tom matskål det första hon gjorde. Jag sjasade undan henne och mätte noga upp EN DECILITER torrt, tråkigt hundfoder i skålen. Sen fick hon lov att sitta fint och vänta med att vräka i sig maten. Duktig flicka. Fin Ela.



Återkommer med framsteg och viktnedgång.

2 kommentarer:

  1. Skendräktig eller inte ... men, så söt :)

    SvaraRadera
  2. På en mätt mage sitter ett glatt huvud!

    SvaraRadera