fredag 1 april 2011

Simuleringsövningar på liv och död

Under utbildningens gång har vi med jämna mellanrum haft simuleringsövningar på sjukhuset. Vi övar våra praktiska färdigheter på dockor. Ibland är det mer allvar, som när vi examineras i diverse medicinsktekniska moment. Vid två tillfällen under hela utbildningen har vi den stora äran att  öva på sjukhusets stolthet Simon. Han är en docka som man kan göra alla möjliga saker med. Han har puls, andning och kan prata till exempel. I termin fem ställede han upp som övningsobjekt när vi övar akuta situationer. Simon drabbades då bland annat av akut hjärtsvikt och fick även ett hjärtstopp.

Idag ska jag och fyra klasskompisar arbeta i team tillsammans med läkarstudenter för att vårda Simon på bästa sätt. Det ska bli riktigt spännande att se vilka scenarion vi kommer att ställas inför.






















Jag skulle ha varit ledig från praktiken på eftermiddagen, men råkade boka in ett samtal med en anhörig så det är bara att åka och praktisera! Har även mittbedömning tillsammans med min handledare och lärare från skolan idag. Känns som att det blir en lång fredag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar