lördag 13 februari 2010

Lördagsmos

Idag hade jag planerat och sett fram emot att tillbringa lördagen med min lillebror hemma hos honom, men det satte hans flickvän stopp för när hon förbjöd Ela att följa med. Jag trodde först att det var ett skämt men det var det inte.

Att åka iväg och lämna Ela ensam hemma var självklart inte ens ett alternativ för mig. Jag har tillräckligt dåligt samvete när jag lämnar henne för att åka till skolan, jobbet, stan och så vidare. Anledningen till att hon inte tillät Ela att hälsa på idag var för att hon ville se hur deras katt och Ela reagerar på varandra första gången de träffas. Hon tycker att det är en spännande sak som hon inte vill missa, och eftersom hon är uppe i Luleå i helgen fick Ela absolut inte följa med idag. Jag är otroligt häpen över hennes egoistiska resonemang, och väldigt ledsen och sårad över att min lillebror accepterar det. Jag vet att han också såg fram emot att umgås med oss idag.

Istället för att ha en syskondag idag så har jag målat naglarna rosa och läst psykiatri. Och lekt med Ela så mycket hon orkat. Älskade tufsan. Att se henne sprudla och snubbla av glädje är så mycket härligare än att tänka på hur hon ligger ensam hemma och sover på grund av tristess.

14 kommentarer:

  1. Hon är ju HELT dum i huvudet.

    SvaraRadera
  2. Jag blir lite ilsk och röd om öronen. Men tänk om man klädde lika bra som Ela i page. Puss och kram till er båda!

    SvaraRadera
  3. Fan vad dyrt. Ja jag ska försöka få hundvakt..förstår att du ville va hemma med ela..man har ständigt dåligt samveta över att lämna dom stackars vovvarna..

    SvaraRadera
  4. hon är sååå gullig! min favorithund :)

    SvaraRadera
  5. Lilla Ela. Hemma hos mig är hon alltid välkommen.

    SvaraRadera
  6. jag förstår inte varför jag är egoistisk och helt dum i huvudet enligt någon. för mig är det en självklarhet, det är inte en vanlig sak att en katt och en hund träffas, det är min katt och jag vill se hur han reagerar i mötet med en hund. är du förvånad över att christoffer "accepterar" det, han hade reagerat likadant, han hade också viljat vara med. du som själv har en hund borde väl ändå förstså att man vill vara med om en något sånt. jag är inte egoistisk, jag är besviken att du ens säger så.

    SvaraRadera
  7. Det är just därför du är dum i huvudet. För att du inte ser det egoistiska i ditt resonemang. Du tar inte hänsyn till omständigheterna i övrigt. (Här vill jag stryka under den sista meningen.)

    Det är för övrigt en skillnad på att "vilja vara med" och att konsekvent tvinga sin vilja fram.

    Avslutningsvis: Jag ber om ursäkt för att jag skrev att du är helt dum i huvudet. Jag reviderar det uttalandet och menar istället att du med ditt resenomang är normaldum i huvudet (just i detta fallet, inget sagt om din tanke-/känslomässiga förmåga i övrigt). Detta inser jag efter att ha tagit tre djupa, lugnande andetag.

    Avslutningsvis 2: När djuren möts kommer följande scenario utspela sig: Ela stormar in, lägger inte märke till katten. Ela lägger märke till katten och blir något rädd. Katten är hela tiden medveten om Elas närvaro. Katten (jag förmodar att den är att räkna som ung) visar sig på styva linan och reser antagligen ragg när/om Ela av misstag närmar sig den. Den låter antagligen något i stil med: MJAOOOrrrR också. Alternativt gömmer den sig på något skåp eller under soffan.

    Tada! Jag kanske skulle ha varnat för spoiler. Hundar och katter blir sällan bästa vänner vid första mötet. Istället brukar det bara generera i stress för någon, eller båda, av parterna. Vilket nöje att beskåda det.

    Avslutningsvis 3: Nu slutar jag skriva, på riktigt!

    SvaraRadera
  8. så jävla moget av dig. Det är väl lika egoistiskt av dig!

    SvaraRadera
  9. tråkigt att du är anonym du som tycker att jag är dum i huvudet. om det är så det går till när katter och hundar träffas så behöver de ju inte träffas alls. jag har aldrig varit med om ett möte, trodde det skulle kunna fungera, då har vi löst det problemet.

    SvaraRadera
  10. Du trodde att det var naturligt för katter och hundar att umgås som bästa vänner, eller? Att de träffas hos varandra och avnjuter en öl framför CSI tillsammans? Självklart går det vänja djur vid varandra. MEN, det saknar väl relevans just HÄR?

    Du gav uttryck för att vara helt ovetande om ditt egocentrerade tankesätt. Jag svarade och försökte peka ut vad i ditt resonemang jag reagerade på. Det känns som att min poäng inte riktigt nådde fram.

    Läs gärna om mitt tidigare svar, det är första stycket som är relevant. De tre sista meningarna där. Trillar inte någon polett ner då så är det bara att beklaga.

    SvaraRadera
  11. Vad är detta ens att diskutera? Beklagligt och pinsamt hela grejen!

    1. Att orka hänga ut någon (som jag förmodar står ganska nära) på en blogg inför flera hundra läsare. Väx upp - ta en diskussion med personen i fråga!

    2. Katter och hundar fungerar ihop: jag har en hund som med jämna mellanrum hälsar på min systers katt och de socialiserar inte, men nog kan de vanka runt i samma rum och äta ur samma skål.

    3. Jag förstår "Josefine". Självklart skulle jag vilja vara med och se första mötet. Ett sådant möte skulle dokumenteras med videokamera och vanlig digitalkamera. Jag skulle tycka att det var fruktansvärt nervöst och spännande att uppleva detta.
    Egoistisk tanke; javisst, men det har hon all rätt i Världen till att ha!

    4. Detta är mobbing på hög grad och jag tar självklart parti på den som ligger; Josefine. Trots att jag inte känner någon av de inblandade så märks det tydligt att så är fallet.

    Lägg nu ned detta fjanteri!

    SvaraRadera
  12. 1. Detta är en blogg. Bloggar används ofta av författaren som ett forum att skriva av sig på.

    2. Ja, ungefär vad jag skrev.

    3. Ja, egoistiskt. T.o.m. du håller med. Det är bara en (1) person som inte insett hur egoistiskt handlandet var.

    4. Möjligt att det har eskalerat något men mobbing? Ända tills du lade dig i så var det väl en diskussion mellan mig och Josefine?

    Självklart kunde denna diskussion ha förts utanför internet - om det inte vore för det att jag inte känner Josefine. Resonemanget hade varit lika egoistiskt om Josefine hade varit Sylvester eller vem som helst. Det är inte personen bakom tankegången jag reagerar mot utan just själva tanken.

    SvaraRadera
  13. Att kalla detta för en diskussion vet jag inte, en diskussion ska ske mella två personer, inte anonymt inför en massa andra anonyma människor.

    Visst, Josefines tanke är delvis egoistisk, vilket hon säkert är medveten om. Det är även Lindas resonemang då hon inte kan acceptera Josefines önskan.

    SvaraRadera
  14. Jag måste inflika här lite. Om Linda inte hade accepterat Josefines önskan, skulle hon då inte ha åkt dit i vilket fall som helst istället för att stanna hemma?

    Jag förstår heller inte varför det har blivit en så stor grej av det här. Det här är Lindas blogg och hon har full rätt att skriva precis vad hon tycker och tänker. Det hon skrev var inte fasanfullt, det var en vanlig tanke som vem som helst av oss skulle ha tänkt i samma situation. Hon sa inte att Josefine är en egositisk människa. Hon sa att det var ett egostiskt resonemang. PUNKT. Det är folk som har kommenterat som har sagt sina egna åsikter. Linda har inte på något sätt hängt ut en människa.

    SvaraRadera